Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πρώτα η πόλη και οι πολίτες της

Η Ανθρώπινη Πολιτεία εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου  Πεντέλης

Μετά την επίσημη πλέον διαφοροποίηση τριών ακόμη δημοτικών συμβούλων από την παράταξη της δημοτικής αρχής και την ανεξαρτητοποίησή τους, η διοίκηση απώλεσε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η όλη εξέλιξη είναι μια εσωτερική υπόθεση της παράταξης του κυρίου Στεργίου. Δεν είναι όμως έτσι.
Τα όσα ακραία και θλιβερά συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου 2013, δεν αφορούν μόνο μια παράταξη αλλά όλο το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες, γιατί δική τους επιλογή είναι τόσο τα πρόσωπα όσο και οι παρατάξεις (άραγε με ποια κριτήρια εκλέγουμε;)
Σε ότι μας αφορά επισημαίνουμε ότι με έντονη δυσφορία γινόμαστε μάρτυρες ακραίων συμπεριφορών και γεγονότων καθώς και των συνεπειών τους.
Τα ζήσαμε το 2007-2010, τα ζούμε και σήμερα και αγωνιούμε.
Πώς θα πορευθεί η πόλη μέχρι τις εκλογές του Μάιου του 2014;
Η συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου έφερε στην επιφάνεια για κάθε γνωρίζοντα έστω και την προπαίδεια των δημοτικών δρώμενων στο δήμο Πεντέλης, δημοτικό παρασκήνιο,
μικρότητες, μικροσυμφέροντα, τακτικισμούς, προσωπικές επιλογές, απρεπείς συμπεριφορές, τόσο από μερικούς που κάθονταν στα δημοτικά έδρανα, όσο και από άτομα εκτός δημοτικού συμβουλίου. Όμορφος κόσμος!!!
Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα του μικρόκοσμου της, με συνευθύνη και του πολίτη! Αυτός ψηφίζει,  αυτός εκλέγει!
Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης και οξύτητας η πόλη πορεύεται σε εκλογές.
Μας λυπεί και μας θλίβει η όλη εικόνα!
Ίδιοι πρωταγωνιστές χρόνια τώρα σε εναλλαγή και αντιστροφή ρόλων !
Τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται.
Το πολωτικό δίπολο εγκυμονεί κινδύνους και οδηγεί σε αδιέξοδα
Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, το τονίζουμε ακόμα μια φορά, με την παροχή δυνατοτήτων προγραμματικών συγκλήσεων, είναι επίκαιρη και πρέπει να προωθηθεί άμεσα.

Εμείς, αναφορικά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Δήμο, για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι βάζουμε την πόλη και τους πολίτες πάνω από μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές. Είναι θέμα αρχής και τρόπου πολιτικής λειτουργίας μας.

Θα κάνουμε δηλ. αυτό που κάναμε και κατά την προηγούμενη τετραετία, που ο κ. Γραφάκος έχασε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο κι εμείς βάζοντας το συμφέρον της πόλης και των δημοτών πάνω από τα προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντα και χωρίς να απομακρυνθούμε από το θεσμικό μας ρόλο, που ήταν ο δημοκρατικός έλεγχος της νομιμότητας και των ενεργειών της διοίκησης, βοηθήσαμε  με τη στάση μας και τις πράξεις μας να λειτουργήσει ο Δήμος και η πόλη.


Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και αυτή τη φορά ξεκαθάρισε και αποσαφήνισε τη θέση της Ανθρώπινης Πολιτείας: Εγγυόμαστε την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου Πεντέλης για το καλό των πολιτών του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: