Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση δημιουργίας της Δημοτικής Συμμαχίας


Ομιλία Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί εκπρόσωποι του τύπου,
Σήμερα σε τοπικό επίπεδο γίνεται πράξη, του μηνύματος που η Ελληνική κοινωνία έστειλε και στέλνει καθημερινά και στη Κεντρική πολιτική σκηνή, του μηνύματος που με απλά λόγια λέει:
«Ήλθε η ώρα για σύνθεση, συναίνεση, σύγκλιση, κοινά βήματα, χάραξη  συλλογικής είτε εθνικής είτε τοπικής στρατηγικής.»
Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα, που τα προβλήματα της χώρας και της πόλης είναι πιο πολλά και πιο δύσκολα από ποτέ, η βούληση των πολιτών είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να προτείνουμε αυτό το εγχείρημα και  σε τοπικό επίπεδο, στους πολίτες του δήμου Πεντέλης
Τρεις δημοτικές παρατάξεις που οι προσεγγίσεις τους σε θέματα στρατηγικών επιλογών, αλλά και καθημερινών προτεραιοτήτων έχουν αρκετά κοινά σημεία και δεν έχουν ασύμβατες πορείες, αναλαμβάνουν την ευθύνη να συνεργαστούν με γνώμονα πάντα τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής των πολιτών.
Για μια ανθρώπινη  πόλη με το κέντρο τον άνθρωπο που είναι η βασική φιλοσοφία του δικού μας συνδυασμού.
Στη στρατηγική αυτή προσέγγιση, της Δημοτικής Συμμαχίας, εμείς ως  Ανθρώπινη Πολιτεία  προσερχόμαστε με βάση τις παρακάτω αρχές:
§       Πρώτα και πάνω από όλα η πόλη και οι πολίτες της. Το γενικό καλό, το καλώς εννοούμενο συμφέρον των πολιτών. Η  βελτίωση της ποιότητας ζωής τους είναι στρατηγική επιλογή μας
§       Πόλη δικαίου. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και στο Δήμο. Ο πολίτης να βλέπει το δήμαρχο για καλημέρα και όχι για  ιδιοτελή εξυπηρέτηση. Το πρόβλημα του θα λύνεται άμεσα και δίκαια από τις υπηρεσίες.
§       Διαφάνεια παντού, για κάθε ενέργεια. Λογοδοσία για τα πεπραγμένα.
§       Δημοκρατία για όλους. Άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση για όλους του πολίτες.
§       Δήμος υπηρέτης του πολίτη. Άμεση εξυπηρέτηση. Ποιότητα υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες προς τον πολίτη να προσφέρονται εντός της διοικητικής επικράτειας του Δήμου και μάλιστα με το ελάχιστο κόστος μετακίνησης
§       Μηδενισμός του κόστους παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών ή ελαχιστοποίηση για τις χαρακτηριζόμενες ανταποδοτικές
§       Αναβάθμιση, βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε όλα τα επίπεδα

Πως θα γίνουν αυτά; - Με  ποια μέσα;
1.    Σε επίπεδο Διοίκησης.
§       Με ομαδοκεντρικό σύστημα. Το  μοναδιαίο σύστημα είναι η ομάδα. Ένας για όλους, όλοι για έναν.
§       Με εξωστρέφεια. Συμμετοχή του δήμου σε διαδημοτικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα.
§       Με αξιοποίηση του κάθε ευρώ χωρίς εκπτώσεις σε αρχές και αξίες. Θα αναζητήσουμε και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή χρηματοδότηση από εθνικούς, συγχρηματοδοτούμενους, κοινοτικούς αλλά και ιδιωτικούς πόρους, όταν είναι για το συμφέρον του Δήμου.

2.    Σε επίπεδο υπηρεσιών.
§       Με διαρκή αξιολόγηση του διοικητικού μοντέλου και των παρεχόμενων υπηρεσιών με στόχο τη συνεχή βελτίωση τους.
§       Με συνεχή επιμόρφωση του κατά γενική ομολογία υπάρχοντος  αξιόλογου  προσωπικού του Δήμου μας.
§        Με αξιοκρατία, αξιολόγηση,  επιβράβευση θετικών ενεργειών και πρωτοβουλιών των εργαζομένων του Δήμου.
§       Με την εισαγωγή όλων των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των εργαζομένων και των πολιτών. Βασικός στόχος, η Πεντέλη ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ.
3.    Σε επίπεδο κοινωνίας.
§       Με περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών. Θέλουμε τις ενώσεις της, τους συλλόγους, τα σωματεία, τις εθελοντικές οργανώσεις, συμμάχους, συνεργάτες, αλληλέγγυους σε αυτό το εγχείρημα.
§       Με διάχυση της πληροφορίας προς όλους, οργάνωση ομάδων εργασίας και  συνέργεια.
§       Με περαιτέρω ενδυνάμωση του αξιολογότατου ήδη υπάρχοντος εθελοντικού δικτύου και αριστοποίηση της κοινωνικής προσφοράς. Να διατηρήσουμε την κοινωνία των 3/3.
Ο Δήμαρχος στη θητεία του, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, πέτυχε αρκετά από τα παραπάνω.  Μαζί όμως θα μπορέσουμε περισσότερα και καλύτερα !



Δεν υπάρχουν σχόλια: