Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ασύμβατη περιβαλλοντικά, χωροταξικά και κυκλοφοριακά η σχεδιαζόμενη επέκταση του Αστεροσκοπείου στο λόφο «Κουφός» Πεντέλης.

Την αντίθεση  του Δήμου στα σχέδια του Αστεροσκοπείου για σημαντική  επέκταση των εγκαταστάσεων του στο λόφο Κουφού Πεντέλης, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης με επιστολή του στους :   Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής κ. Μανιάτη Ιωάννη, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό Ιωάννη, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα Δημήτρη, Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Αγ. Παρασκευής, Αστεροσκοπείο Αθηνών
τεκμηριώνοντας τα αυτονόητα:

  • Ότι ο λόφος « Κουφός « Πεντέλης με τα υφιστάμενα κτίσματα εκ Πεντελικού  μαρμάρου αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής και κατασκευή τέτοιου μεγέθους  κτισμάτων αλλοιώνει και παραμορφώνει την εικόνα του υφιστάμενου περιβάλλοντος , προκαλώντας ανεπανόρθωτη οπτική ρύπανση.
  • Η εγκατάσταση άλλων δραστηριοτήτων αμφιβόλου χρησιμότητας θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά τον ιδιαίτερο αυτό χώρο και τον ευρύτερο οικιστικό ιστό
Θεωρεί δε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την οποιαδήποτε παρέμβαση την συνεργασία με την Δημοτική αρχή η οποία έχει δικαίωμα και ευθύνη στο χωροταξικό – πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης της . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: