Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση στην Πεντέλη

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία», Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου υποδέχτηκε τη Κυριακή 24-10 στο κέντρο «Αγγέλικα» στη Πεντέλη τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους της Δημοτικής κοινότητας της Πεντέλης και εκατοντάδες πολίτες του δημοτικού διαμερίσματος Πεντέλης .

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους καλεσμένους του για τη παρουσία τους και σε φιλικό κλίμα συζήτησε με τους συνεργάτες και καλεσμένους το πρόγραμμα που αφορά ειδικά τo δημοτικό διαμέρισμα της Πεντέλης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως το βουνό θα ξαναζωντανέψει και δίνοντας του ζωή καθιστούμε το μοντέλο δασικής Ανάπτυξης και Προστασίας για όλη τη χώρα.

Στα πλαίσια του προγράμματος του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» ,
Ο επικεφαλής Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ζήτησε να περιχαρακωθεί το –δυστυχώς- ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει , να προχωρήσουμε άμεσα σε αναδάσωση ούτως ώστε να αφήσουμε μια πολύτιμη κληρονομία στα παιδιά μας .
Το δάσος , επεσήμανε πρέπει να είναι ανοιχτό για το κάθε πολίτη , να το ζήσει, να το αγαπήσει και να το προστατέψει.

“Δεν θα δείξουμε άλλη ανοχή στην περαιτέρω επέκταση του οικιστικού ιστού στον ορεινό όγκο” τόνισε στους συνεργάτες και φίλους του συνδυασμού «Ανθρώπινη πολιτεία».

“Το Πεντελικό όρος επιθυμώ να γίνει το δασικό κέντρο της χώρας” είπε. Αναφέρθηκε επίσης στο καινοτόμο και πρωτότυπο πρόγραμμα για την οικολογική και λειτουργική αναβάθμιση του Πεντελικού όρους .

Ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τόνισε πως το βουνό αποτελεί τη κάρδια του Δήμου μας “μας ενδιαφέρει όλους το περιβάλλον , μας ενδιαφέρει το «σπίτι μας»”.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτήρισε το νέο Δήμο Πεντέλης ως πολιτιστικό προορισμό των Βορείων Προαστίων με την ανάδειξη του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σε υπερδημοτικό πολιτιστικό κέντρο.

Μεταξύ άλλων προτεραιότητα έχει η διαμόρφωση των δικτύων πρόσβασης με μονοπάτια και ελεγχόμενους δασικούς δρόμους , η αποκατάσταση των ορυκτών πληγών του Πεντελικού όρους και η ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μέσω των οποίων προωθήθηκε το Πεντελικό μάρμαρο για να κτιστεί η Ακρόπολη.

Άμεσοι στόχος, είναι η έγκριση του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου της Πεντέλης , που έχει καθυστερήσει και είναι βασικό πρόβλημα για πολλές περιοχές που έχουν κατοικηθεί(κεντρική πλατεία Αγίας Τριάδας , Γκορτσέζα κλπ) και εξακολουθούν να είναι εκτός σχεδίου .
“Διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία από την ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών των Μελισσίων , ώστε να μην καθυστερήσει κι άλλο η έγκριση του εν λόγω Γ.Π.Σ.”

Μέσα στις πολυάριθμες επεμβάσεις που αναφέρονται στο μελετημένο σχέδιο έγινε αναφορά στην ανακατασκευή του οδοστρώματος στη Πεντέλη και τέθηκε το θέμα της ανάπλασης της πλατειάς Αγ. Τριάδας και της πλατείας Χαραυγής καθώς επίσης και των τετραγώνων 44-45 στη Πεντέλη .

Επεκτείνουμε και ολοκληρώνουμε το δίκτυο αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης και της Νταού Πεντέλης , δεν έχουν δίκτυο αποχέτευσης το 2010!
“Για το συνδυασμό μας , δεν υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων και δε γίνονται ανεκτές αδιαφανείς διαδικασίες.”

Προτεραιότητα μας είναι επίσης ο καθαρισμός των παραρεμάτιων περιοχών της Καλλιθέας Πεντέλης , Μορτερό , Πλακεντίας , Γκορτσέζας κλπ.

Βελτιώνουμε το νυκτερινό φωτισμό με χρήση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας , χαμηλής κατανάλωσης με φωτοκύτταρο, σε περιοχές που υστερούν , όπως οι περιοχές που εντάχθηκαν τελευταία στο σχέδιο ή έγιναν διανοίξεις δρόμων καθώς και εκεί που στερούνται παντελώς φωτισμού , όπως η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας από Πεντέλης προς την οδό Κλεισθένους.

Στο πρόγραμμα για το δημοτικό διαμέρισμα της Πεντέλης περιλαμβάνονται επίσης η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ της Πεντέλης , η δημιουργία “Στέκι” νεολαίας στους χώρους των πρώην κατασκηνώσεων ,η δημιουργία δημόσιου βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου , η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και τέλος η πρόνοια για τα αδέσποτα ζώα .

Τέλος ,είπε χαρακτηριστικά “θέλω να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής όλων μας, και να μας κάνει περήφανους που είμαστε κάτοικοι του Δήμου Πεντέλης”.

Κλείνοντας, τόνισε “Έχουμε την καλύτερη ανθρώπινη ομάδα και μπορούμε να σχεδιάσουμε μια πολιτεία που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των πολιτών”

Δεν υπάρχουν σχόλια: