Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία, φίλων του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία», μελών και εργαζομένων των ΚΑΠΗ στην παρουσίαση του προγράμματος για την Τρίτη Ηλικία που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 25/10/2010 στο κέντρο συνεστίασης «Μάγγινα», στα Μελίσσια

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τους καλεσμένους του για την μεγάλη προσέλευση και είπε χαρακτηριστικά πως ο συνδυασμός «Ανθρωπινή Πολιτεία» αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία την Τρίτη ηλικία , γιατί το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται από τις υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής που προσφέρει σε αυτούς που πρόσφεραν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κοινωνία του νέου Δήμου Πεντέλης έχει πολλές ανάγκες σε «ανθρώπινο» επίπεδο , η Τρίτη ηλικία είναι το στήριγμα του κοινωνικού ιστού μέσα από τον εθελοντισμό.
“Καλούμε όλους εσάς που πιστεύετε ότι έχετε να δώσετε ακόμη πολλά , να στηρίξετε το θεσμό που είναι εφικτός και έχει πολλά να αποδώσει.”

Στα πλαίσια του προγράμματος του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία» , Ο επικεφαλής Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ζήτησε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο , η κοινωνική αρωγή που έχει δημιουργηθεί, προσφέροντας την χαρά της προσφοράς σε αυτούς που θέλουν να προσφέρουν.

Απαραίτητη θεωρείται η αναβάθμιση του θεσμού του ΚΑΠΗ σε κέντρα Ενδιαφέροντος και Ανάπτυξης.

Άμεσοι στόχοι, είναι η ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και η ίδρυση νέου ΚΑΠΗ στη 3η και 4η γειτονία των Μελισσίων, η άμεση επέκταση των παροχών υπηρεσίας στα ήδη υπάρχοντα ΚΑΠΗ, η αναβάθμιση των ΚΑΠΗ της Ν. Πεντέλης και της Πεντέλης και τέλος , η διασύνδεση όλων των ΚΑΠΗ με κοινές δράσεις .

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντινου αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα , την υγεία και τις μετακινήσεις που αφορούν ηλικιωμένους ανθρώπους με προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης.

Ζήτησε να ενισχυθεί και να επεκταθεί σε ολόκληρο το νέο Δήμο Πεντέλης το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και πρότεινε ένα δημοτικό πρόγραμμα που να διευκολύνει τη συνταγογραφία και την άμεση , ανέξοδη εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων με άξονα τα ΚΑΠΗ .

Κλείνοντας ,ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το νέο Δήμο Πεντέλης μια φιλική πόλη , που έχει να προσφέρει προσωπικά στις ανάγκες του κάθε πολίτη .

«Επιδιώκω η καθημερινότητα να γίνει πιο εύκολη για όλους εσάς που τόσα χρόνια προσφέρατε στη κοινωνία … σε εμάς όλους.
Είναι η ώρα να σας το ανταποδώσουμε και με το παραπάνω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: