Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η θέση μας για ενδεχόμενη έλευση μονάδας ΟΚΑΝΑ στα Μελίσσια

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω εφημερίδων αλλά και του επίσημου κυβερνητικού οργάνου ενημέρωσης, της κρατικής ΝΕΤ, ανακοινώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων (Υπουργών, Διοικητών κ.α. αρμοδίων) ότι στα πλαίσια αποσυμφόρησης του Κέντρου της Αθήνας μεταξύ των άλλων μέτρων που προωθούνται είναι και η αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ και η μεταφορά της μονάδας της Ερεσού στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ στα Μελίσσια.
Η είδηση αυτή, όπως ήταν προφανές, παρ’ ότι διαψευδόταν από το Δήμαρχο, δημιούργησε σύγχυση και αναστάτωση σε μεγάλη πλειοψηφία συμπολιτών μας, η οποία ζητούσε πληροφορίες, εξηγήσεις για το τι πρόκειται να γίνει. Συγχρόνως απαιτούσε να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε συζήτηση που είχαμε Δημοτικοί Σύμβουλοι πτερύγων της αντιπολίτευσης καταλήξαμε να διαβιβάσουμε σχετικό αίτημα, πολύ προσεκτικά διατυπωμένο, για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση του εν λόγω θέματος.
Δηλώναμε δε ότι το θέμα της έλευσης ή μη του ΟΚΑΝΑ στα Μελίσσια είναι πολύ σημαντικό, υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά την πόλη και τους πολίτες της. Προς τούτο δε καλούσαμε την Πρόεδρο και τον Δήμαρχο να καλέσουν τις αρχές τη πόλης, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, το σύλλογο των εργαζομένων στο Αμαλία Φλέμιγκ, το Διοικητή του Αμαλία Φλέμιγκ και εκπροσώπους του Υπουργείου προκειμένου να γίνει σωστή ενημέρωση και ανοικτή διαβούλευση.
Βεβαίως ουδείς εκ των προτεινόμενων εκλήθη να παραστεί. Γιατί άραγε;
Το θέμα ήλθε τελικά στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της 17/06/09 παρουσία πολλών συμπολιτών και όχι σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ως είχε ζητηθεί, αφού εν τω μεταξύ προηγήθηκε επίσημη ανακοίνωση του Δημάρχου από το site του Δήμου που ομιλεί για “επίσημη διάψευση” έλευσης του ΟΚΑΝΑ στα Μελίσσια
Η “επίσημη διάψευση” αφορούσε προφορική όπως αναφέρεται διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας προς τον κ. Δήμαρχο.
Τώρα πόσο επίσημη είναι η διάψευση μιας τηλεφωνικής “διαβεβαίωσης” ο καθένας μπορεί να το κρίνει!
Επί πλέον στην ανακοίνωση του ο κ. Δήμαρχος επιτίθεται σε “ορισμένους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, κινδυνολογώντας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα”. Είναι προφανής και η σύγχυση και ο εκνευρισμός ή δεν ξέρουμε τι άλλο του κ. Δημάρχου.
Πιο νηφάλια προσέγγιση και πιο υπεύθυνη στάση από αυτή που δείξαμε δε μπορούσε να υπάρξει.
Δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν ήθελε να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί αν ήθελε θα το έφερνε ο ίδιος ή τουλάχιστον δεν θα διαμαρτυρόταν και δεν θα μας έλεγε γιατί το φέραμε.
Είναι δε άκρως υποκριτικό και κροκοδείλια τα δάκρυα που έχυναν τα εναπομείναντα στελέχη της συμπολίτευσης γιατί δεν τα καλέσαμε να υπογράψουν και αυτοί το σχετικό αίτημα!
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν καταθέσατε εσείς, η συμπολίτευση αίτημα; Αλλά και από τη στιγμή που σας πρόλαβε η αντιπολίτευση γιατί δεν φέρατε εσείς δική σας εισήγηση; Σας εμπόδιζε κάποιος ή κάτι;
Αναφορικά δε με την τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φ. Χρυσικού ότι είναι υποκριτική η θέση μας και ότι άκουσε τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου σε εκδήλωση Δημοτικού Σχολείου να ενημερώνει συμπολίτες για την επικείμενη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν δύο απαντήσεις και ένα σχόλιο.
Την μια του την έδωσαν οι πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν είναι υποκινούμενοι αλλά ενεργοί και έχουν άποψη. Την άλλη του τη δίνω εγώ. Οι πολίτες μου ζήτησαν να φέρω το θέμα και αυτό έκανα. Τι φοβήθηκε; Τη δημόσια διαβούλευση;
Το δε σχόλιο είναι: Τον αδικεί να γίνεται “ωτακουστής” και εν συνεχεία κοινολόγος ιδιωτικών συζητήσεων, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ενημέρωση προς πολίτη που μου είχε ζητήσει να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πότε θα γινόταν η συζήτηση.
Τέλος, όσον αφορά την ουσία του θέματος η θέση του Συνδυασμού μας είναι στα πλαίσια του εσωκλειόμενου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, στην διαμόρφωση του οποίου και ο υπογράφων είχε την συμβολή του. Συνοψίζεται δε στο ότι:
Είμαστε αντίθετοι στην έλευση ΟΚΑΝΑ στην πόλη των Μελισσίων.

Για το Συνδυασμό
ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Πρόεδρος
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: