Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Επιστολή Παπακωνσταντίνου για τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 25/6/2009


Προς την Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου
κα Φ. Μαρκαντώνη

Κοιν: Δήμαρχο κ. Ε. Γραφάκο, Επικεφαλής Συνδυασμών-Κινήσεων


Κα Πρόεδρε,

Στο Συμβούλιο της 17/06/09 ο κος Δήμαρχος πρότεινε και συμφωνήσαμε το επόμενο Συμβούλιο να γίνει στις 29/06/09.
Αντ΄αυτού λάβαμε πρόσκληση για Συμβούλιο στις 25/06/09, στο οποίο μάλιστα επανέρχεται θέμα που προ 8 ημερών απερρίφθη. Επιπροσθέτως από δημοσιογραφικά χείλη που αμείβονται εμμέσως ή αμέσως από το Δήμο Μελισσίων, ασκείται κριτική μέσω ραδιοφώνου για τη θέση που πήραμε στο εν λόγω θέμα. Επίσης ο κ. Δήμαρχος μέσω της ιστοσελίδας του Συνδυασμού του αφού ασκεί απαράδεκτη κριτική στην αντιπολίτευση αναγγέλλει ότι θα δώσει «μια ακόμη ευκαιρία στο Δημοτικό Συμβούλιο»!!!

Αυτή η μεθοδολογία αφενός να χρησιμοποιούνται αμειβόμενοι δημοσιογράφοι από το Δήμο Μελισσίων για να κριτικάρουν τη θέση της Αντιπολίτευσης, αφετέρου να επαναφέρονται συνεχώς θέματα που έχουν απορριφθεί είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στη Δημαρχιακή Επιτροπή, μέχρι να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις να ψηφισθούν, αντιβαίνει κάθε κανόνα δεοντολογίας και Δημοκρατίας. Ο καθένας κρίνεται για ότι ψηφίζει και δίδει λόγο στους πολίτες. Πρέπει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για τον τρόπο Συνεδριάσεων, να βάλει κανόνες στη λειτουργία του και όχι ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος να «καιροφυλαχτούν» για να βρουν ημερομηνίες που τους εξυπηρετούν για να «περάσουν» τα θέματα.
Αναφορικά με το Συμβούλιο της 25/06/09 σας δηλώνουμε ότι οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι είτε απουσιάζουν εκτός Αθηνών είτε έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν δύνανται να παρευρεθούν.
Επιπλέον σας δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το ρόλο του «υπονομευτή των συμφερόντων της πόλης» που μας αποδίδεται από τον Δήμαρχο και η απάντησή μας είναι σε πρώτη φάση «κοίτα ποιος μιλάει».!!!
Βεβαίως θα υπάρξει η κατάλληλη απάντηση.
Τέλος ζητούμε να είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη της 29/06/09:
«Εκπροσώπηση του Δήμου Μελισσίων στη Γενική Συνέλευση της ΑΜΝΕΠ»


Για το Συνδυασμό
Ο Πρόεδρος

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

2 σχόλια:

ένας ποδηλάτης είπε...

κ. Παπακωνσταντίνου καλησπέρα,

είμαι ένας από τους χιλιάδες ποδηλάτες που κυκλοφορούν στην Αθήνα καθημερινά.
Θα ήθελα να μου πείτε αν θα συνεισφέρετε στην ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων στα Μελίσσια
και ειδικά στην ανάπτυξη αυτών των ποδηλατόδρομων που είναι μέρος δικτύου που συνδέει τα Μελίσσια με γειτονικούς δήμους

Ευχαριστώ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ είπε...

Αγαπητέ φίλε blogger-ποδηλάτη η απάντηση μας στο ερώτημα σου είναι στο παρακάτω link:

http://melissia-polis.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου. Αν θέλεις μπορείς να μας στείλεις το email σου στο info@melissiapolis.gr για να λαμβάνεις νέα από τις θέσεις και τις δράσεις μας στο Δήμο Μελισσίων.