Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Οι θέσεις μας για τον ποδηλατόδρομο όπως διατυπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων στις 29/07/09.

1. Δεν εγκρίναμε την εισήγηση του Δημάρχου για τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του έτους 2009 και αναμόρφωση του προϋπολογισμού κατά 2.795.310 ευρώ για κατασκευή ποδηλατόδρομου στα Μελίσσια διότι:

  • Δεν υπάρχει απόφαση χρηματοδότησης παρά μόνο πρόταση. ΣΑΕ δεν έχει εκδοθεί.
  • Η εν λόγω απόφαση ΣΑΕ 063/3 αφορά τοΓ Κοινοτικό πλαίσιο. Ακόμη και αν εκδοθεί είναι θνησιγενής. Λήγει 31.12.09.
  • Το έργο δεν πρόκειται να έχει αρχίσει στην καλύτερη περίπτωση πριν τον Νοέμβριο του 2009 και δεν θα έχει λήξει πριν το Μάιο του 2010 κατά δήλωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Σύμφωνα με τους όρους της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών εάν έως τις 31.12.09 δεν έχει γίνει η πληρωμή του 75% τουλάχιστον του οικονομικού αντικειμένου το έργο απεντάσσεται.

Πρόκειται συνεπώς για αναιμική δυνητική χρηματοδότηση που μόνο “μπελάδες” και υποχρεώσεις θα δημιουργήσει στο Δήμο και ο Δήμος δεν αντέχει άλλες. Η εισήγηση όμως του κ. Δημάρχου ήταν ομολογουμένως μια ωραία φωτοβολίδα.

2. Είπαμε λέμε και θα λέμε ΝΑΙ στον ποδηλατόδρομο.

Αντί της πρότασης του κ. Δημάρχου προτείναμε, προτείνουμε και θα αγωνιστούμε:

  • Για «Καθαρή», μακράς πνοή χρηματοδότηση με ένταξη στο ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο. Θα την ψηφίσουμε όταν έρθει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Ποτέ δεν παίξαμε με το συμφέρον της πόλης και των πολιτών. Το έχουμε αποδείξει. Από εμάς λειτουργεί η πόλη. Άλλοι παίζουν.
  • Στο πρόγραμμα μας για το 2011-2014 θα έχουμε πρόταση για δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη.
  • Μελετάμε αλλαγή πορείας (και θα προτείνουμε τροποποίηση της ποδηλατικής αρτηρίας κατά μήκος της Ζ. Πηγής) γιατί επηρεάζει το κυκλοφοριακό στον οδικό άξονα που συνδέει τις δύο πιο σημαντικές και νοσοκομειακές μονάδες της πόλης (Φλέμινγκ και Σισμανόγλειο) καθώς και λύσεις για τις χαμένες θέσεις στάθμευσης.

3. Αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε την διχαστική μικροπολιτική της οικογενειακής Δημοτικής Αρχής που εκφράσθηκε από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο με :

  • Εμπρηστικές δηλώσεις και δημοσιεύσεις τύπου «υπονομευτής, συμφερόντων της πόλης», «καταστροφικός», «συντηρητική συμμαχία» που αφορούν το άτομο μου και το Συνδυασμό μας.
  • Τον δυναμιτισμό, την πόλωση και την οξύτητα στην τοπική πολιτική ζωή με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, παραπληροφόρηση, δημιουργίας συνθηκών ρινγκ κ.α. Αντί ο Δήμαρχος να αναζητήσει τη σύνθεση μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο εξαρτάται η λειτουργία της πολιτικής ζωής της πόλης, πήρε τους δρόμους , τις πλατείες και τα κανάλια και κατασυκοφαντούσε αυτούς των οποίων ζητούσε την ψήφο.
  • Την προσπάθεια παραπληροφόρησης βουλευτών και κομματικών στελεχών της τοπικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής με «εισοδίστικη» λογική από συγκεκριμένα άτομα που επί σειρά ετών υπηρετούν άλλους τοπικούς παραταξιακούς χώρους και άλλα κομματικά συμφέροντα.
  • Τη δημιουργία γηπεδικής ατμόσφαιρας, ευτυχώς από μεμονωμένη ομάδα, (η πλειονότητα των παρευρεθέντων κατοίκων και ποδηλατών ήταν άψογη) πρωτοστατούσης στον “παλαμακισμό” και σε αποδοκιμασίες κατά κάθε αντίθετης άποψης της κυρίας Αντιδημάρχου Ν. Κοσμοπούλου.

4. Δηλώνουμε τη σταθερή προσήλωση μας για μια ανθρώπινη πόλη, με κέντρο τον άνθρωπο με υπεύθυνο, σοβαρό προγραμματισμό, εξασφάλιση πόρων, συνθετική πολιτική, διαφάνεια, έργα ουσίας και όχι απορροφήσεις στα χαρτιά.

Η πόλη και ο Δήμος λειτουργεί χάρη σε μας και θα λειτουργήσει μελλοντικά από εμάς.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: