Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Απάντηση στο κατηγορητήριο του κυρίου Δημάρχου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να ασχοληθώ περαιτέρω με «τα έργα και τις ημέρες» του κυρίου Δημάρχου, αλλά δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός στις συνεχείς προκλήσεις του τις τελευταίες ημέρες και στα εμπρηστικά σχόλιά του κατά του προσώπου μου.
Γι’ αυτό, θα αξιοποιήσω στην παρούσα φάση την ευκαιρία που μου δίνει.
Μελλοντικά, βεβαίως θα ασχοληθούμε με την παρουσίαση και προβολή του ολοκληρωμένου προγράμματός μας.

Πρώτα απ’ όλα, αποτελεί μνημείο πρωτοτυπίας και καινοφανούς αντίληψης ότι υπεύθυνη για την διοίκηση του Δήμου είναι η αντιπολίτευση!
Την αντίληψη αυτή έχει μόνο ο σημερινός Δήμαρχος Μελισσίων, που κατά τη γνώμη του μία και μόνη άποψη είναι ορθή, η δική του. Όλες οι άλλες είναι υπονομευτικές, εξοβελιστέες και απορριπτέες. Μαζί δε με τον προστάτη του, τον διορισμένο Περιφερειάρχη, ακυρώνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν τον εξυπηρετούν, λες και στη χώρα μας δεν έχουμε δημοκρατία και δε σεβόμαστε την αρχή της πλειοψηφίας.

Αναφορικά με το συντηρητισμό που μας καταλογίζει, η απάντηση μας είναι ότι συντηρητική είναι η δική του αντίληψη, που ενώ είναι μειοψηφία, θέλει να διοικεί ως ολιγαρχία. Είναι απλό. Ο Δήμαρχος έχει μόνον έξι Δημοτικούς Συμβούλους (τόσοι του έμειναν), με δική του αποκλειστικά και μόνο ευθύνη. Και ρωτάμε: Δικαιούται και νομιμοποιείται ένας Δήμαρχος που στάθηκε ανίκανος να διατηρήσει την πλειοψηφία που οι Δημότες του έδωσαν με την ψήφο τους, να διοικεί την πόλη? Ασφαλώς όχι.
Η διαχείριση αυτού του φαινομένου είναι και για εμάς δύσκολη και την κάνει δυσκολότερη η αυταρχική και αδιαφανής διοίκηση του Δημάρχου. Κατά την άποψή του ό,τι δεν ψηφίζουμε μας κάνει “υπονομευτές” και “καταστροφικούς” για την πόλη.
Μέχρι σήμερα, έχουν παρθεί 1079 αποφάσεις από το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. Από αυτές ελάχιστες δεν έχουμε ψηφίσει, δεν υπερβαίνουν τις 30.
Με ποιον λειτούργησε λοιπόν ο Δήμος και η πόλη? Κυρίως με εμάς, τους «υπονομευτές», κατά δήλωση του κυρίου Δημάρχου.

Για το συκοφαντικό κατηγορητήριον που μας απέδωσε θα λάβει σκληρές απαντήσεις:

Αναφορικά με τον ποδηλατόδρομο, οι θέσεις μας έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά σε παλαιότερο άρθρο στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας www.melissiapolis.gr.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1η: «Έβαλε εμπόδιο να προχωρήσει η δημιουργία της δημοτικής αστυνομίας.»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν ψηφίσαμε την Δημοτική Αστυνομία διότι δεν έχουν ακόμα λυθεί τα προβλήματα πάρκινγκ, στάσης και στάθμευσης αλλά και το πρόβλημα του κυκλοφοριακού για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει ο κ. Δήμαρχος. Δεν συναινούμε σε μια Δημοτική Αστυνομία που θα ταράζει τους πολίτες στα πρόστιμα. Δεν εμπιστευόμαστε μια Δημοτική Αστυνομία στα πλαίσια των ακραίων εισπρακτικών μηχανισμών του σημερινού δημάρχου και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για την αναγκαιότητά της, ειδικά για τους τομείς δραστηριότητάς της.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2η: «Έβαλε εμπόδιο εδώ και ένα χρόνο, στην άμεση επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Είμαστε αντίθετοι στον τρόπο που μία περιστασιακή πλειοψηφία επιλέγει και δεσμεύει χώρους συμπολιτών μας, όπως το οικόπεδο Τζώρτζη διπλα από την πλατεία Αγ. Γεωργίου. Είμαστε αντίθετοι στην απευθείας διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους ιδιοκτήτες. Οι πρακτικές αυτές είναι αυθαίρετες, αδιαφανείς και άδικες. Είμαστε αντίθετοι στη σύναψη δανείου (στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς για τα οικονομικά του Δήμου Μελισσίων) για την αγορά ελεύθερων χώρων, τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος εισέπραξε για το συγκεκριμένο λόγο τα δύο τελευταία χρόνια 1,2 εκ. Ευρώ από την φορολόγηση των πολιτών!!
Αλλά ποιον κοροϊδεύει ο κύριος Δήμαρχος? Έχει μήπως τα χρήματα αυτά? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!! Έχει ενημερώσει τους πολίτες ότι το προϊόν της διετούς φορολογίας τους δεν υπάρχει? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!! Αυτά και άλλα ποσά ύψους 6 εκ. Ευρώ έχουν πάει σε αλλότριες δαπάνες που μόνο ο Δήμαρχος γνωρίζει.
Εμείς ως συνδυασμός έχουμε προτείνει με συγκεκριμένο άρθρο μας ένα συνολικό σχέδιο απόκτησης χώρων μέσα από τη διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου της πόλης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3η: « Έβαλε εμπόδιο στις βελτιώσεις στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Για τις αυθαίρετες και αποσπασματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που μόνος του σχεδίασε και αποφάσισε, καλύτερα ας μη μιλά. Το κυκλοφοριακό χάος της πόλης μας είναι αποκλειστικά δικό του δημιούργημα. Ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες, δυσχεραίνει την επικοινωνία των νοσοκομείων θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, επιβαρύνει το περιβάλλον. Εμείς, ως αυριανή διοίκηση, θα θέσουμε το κυκλοφορικό ως θέμα πρώτης προτεραιότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4η: «Έβαλε εμπόδιο στην άμεση δημιουργία ενός γηπέδου βόλεϊ με άμμο στην πόλη μας.»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση κεντρικού οικοπέδου (δίπλα στη Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου) μεγάλης αξίας , τουλάχιστον 700.000 €, ως γηπέδου βόλλεϋ με άμμο. Έχουμε σχέδιο να το αξιοποιήσουμε για κοινωνικές ανάγκες και δεν θεωρούμε σωστό να δεσμευτεί για μια τέτοια δραστηριότητα. Το γήπεδο beach-volley, το οποίο και εμείς συμφωνούμε να γίνει, μπορεί να εγκατασταθεί σε άλλο χώρο που οφείλει ο Δήμαρχος να βρει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5η: Έβαλε εμπόδιο στην αγορά χώρου για στάθμευση και αθλητικές εγκαταστάσεις έναντι του κολυμβητηρίου.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Είμαστε σύμφωνοι με την αγορά του οικοπέδου Παρακαταθηκών δίπλα από το κολυμβητήριο, μέσα όμως από την διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου πόλης, που είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά. Άλλωστε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ούτε τα χρήματα που ο Δήμαρχος εισέπραξε από τους πολίτες υπάρχουν ούτε οι πολίτες και ο Δήμος αντέχουν άλλα δάνεια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6η: Βάζει εμπόδιο καθημερινά σε απλά λειτουργικά θέματα του Δήμου, τα οποία όμως προσπαθούμε με προσωπική μας ευθύνη και κόστος να τα ξεπερνάμε.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η σημερινή λειτουργία του Δήμου Μελισσίων αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας, υπόδειγμα αντι–ISO, με καθημερινά ανοίγματα στα ταμεία 400-500.000€, σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών και ταμείων, καθυστερήσεις πληρωμών προμηθευτών.
Κανείς υπάλληλος δεν θα ήθελε να είναι ταμίας του Δήμου Μελισσίων σήμερα. Ειδικά αν είναι στην επικίνδυνη ηλικία των εμφραγμάτων! Προς τι να γίνουμε εμείς η Αντιπολίτευση συνυπεύθυνη?

Μέχρι τις εκλογές μένει ένας χρόνος και κάτι. Ο κύριος Δήμαρχος θα πρέπει να περιοριστεί σε μια συνετή διαχείριση γιατί τα οικονομικά του δήμου, που παρά τη σημαντική αύξηση των εσόδων (φόροι και επιχορήγηση), είναι δραματικά λόγω της τεράστιας αύξησης των δαπανών.
Να αναζητήσει τα αίτια της αποτυχίας του στον εαυτό του και τους συνεργάτες του. Από εμάς ζητάει ευθύνες, συμπόνοια ή συμπαράσταση?

Εμείς δεν τον εγκρίνουμε, δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα, δεν συνεδριάζουμε από κοινού, απορρίπτουμε το μοντέλο διοίκησής του.

Τέλος, θυμίζουμε προς όλους.
· Δεν έχουμε καμία “συμμαχία” με κανέναν. Έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, τη δική μας πρόταση για να προχωρήσει η πόλη και με βάση αυτή πορευόμαστε
· Ό,τι λειτούργησε στην πόλη και στο δήμο έως σήμερα οφείλεται κυρίως σε εμάς, τους ¨υπονομευτές¨ κατά τον Δήμαρχο.


Για το Συνδυασμό
Ο Πρόεδρος

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον θα είχε ασφαλώς η συμπλήρωση του άρθρου σας με την παράθεση των προτάσεών σας που υιοθετήθηκαν και πραγματώθηκαν από τους νυν διοικούντες.
Επίσης, πρωτογενείς προτάσεις σας που ΔΕΝ υιοθετήθηκαν από την παρούσα Δημαρχιακή αρχή.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας.